Månedens Prosjekt – PHV Førde

Åsen & Øvrelid bygger nytt sykehusbygg til Psykisk Helsevern ved Helse Førde, nybygget har en samlet bygningsmasse på ca 7.000 m². Planlagt ferdigstilling er beregnet til slutten av 2020 og Vental – Hunter Douglas Norge er godt i gang med monteringen av solskjerming på bygget.

Zip Screen før kledning er montert

Til sykehusbygget blir det levert og montert Zip Screen som er produsert på Vental sin egen fabrikk i Norge. Med profiler som kan lakkeres i valgfri farge, screen-duk og motor fra de fleste store produsenter er vår Vental Prozip et veldig universalt og gjennomført solskjermingsprodukt.

Zip Screen med og uten kledning

Kassetten som blir levert til PHV Førde bygger kun 95×95 mm, noe som gjør at den er lett å bygge inn i fasaden. Styreskinner blir skrudd fast i vegg eller vinduskarm, kassetten festes kun i styreskinner og sikret mekanisk til styreskinne. Noe som også gir enkel tilgang til produktet i ettertid ved service og vedlikehold selv om kassetten er bygget inn.

Zip Screen med skjult kassett

Duken som er benyttet i prosjektet er en høykvalitets duk av merke Helioscreen Sergè 2165 som har en åpningsfaktor på 3%, og har en vekt på 544g/m2. Kolleksjon Sergè 2165 har veldig mange fargevalg og farge på duk endte til slutt på 108136 Grey-Caramel, som er en tofarget duk.

Vental sine screen-produkter er av en slik kvalitet at de tilfredsstiller strenge energi og miljøkrav.