Skanska AS har renovert Gløshaugen og NTNU sitt idrettsanlegg i Trondheim, og de hadde Vental med seg på laget! Etter rehabiliteringen har bygget nytt inngangsparti, vestibyle, garderober og styrketrening i kjeller.

Byggets fasade

I første plan finner man klubbhus, kontor, løperom, buldrerom, treningssal og toaletter. Fasaden mot Christian Fredriksgate har blitt oppgradert med glassfasade i aluminium som gir godt med innslipp av lys.

For å redusere varmeinntrengning og solstråler, har Vental levert og montert utvendige zip screen på glassfasaden. Vental har benyttet seg av sin Beaufort zip screen som egner seg ypperlig til montering på glassfasader. Profiler til screen er lakkert i RAL 8004, lik RAL som glassfasaden, noe som gjør at etableringen av solskjermingen står i samme stil som resten av glassfasaden. Zip screen stenger ute ca 90% av varmen fra solen avhengig av hvilken duk som velges.

Vental sine screen-produkter er av en slik kvalitet at de tilfredsstiller strenge energi og miljøkrav. Våre produkter brukes ofte på bygg som skal BREAAM sertifiseres.

Duken som er benyttet i prosjektet er en høykvalitets duk av merke Helioscreen Sergè 2165 som har en åpningsfaktor på 3% og har en vekt på 544g/m2. Hele kolleksjonen er på over 30 fargekombinasjoner som kan fritt velges. Valg av duk havnet til slutt på Bronze- Tangerine som er en to-farget duk, slik at solskjermingen ved bruk også står i samme stil som resten av fasaden.

Vental har etablert solskjerming på byggets fasade

Toppkassen henger over fasade, produktene er montert i de vertikale sprossene. Bunnskinne, kassett og styreskinne er lakkert slik at solskjermingen går i ett med fasaden også ved dynamisk bruk.