Månedens Prosjekt – HVL Edens Hage

I Bergen ved Høyskolen på Vestlandet har det blitt ført opp et av Vestlandets mest avanserte bygg for Statsbygg. Kruse Smith, sammen med rådgivere og arkitekter vant en pris- og designkonkurranse, Vental har levert både utvendig og innvendig solskjerming til prosjektet.

Edens hage er bygget som et BREEAM Excellent bygg og et nullutslippsbygg (ZEB – O ÷ EQ). Det har en reduksjon i klimagassutslipp på 30 prosent og materialreduksjon på 40 prosent i forhold til ordinære bygg.

 

Vental Zip Screen glassfasade

Til Edens Hage HVL har Vental levert Zip Screen som solskjerming på alle vindu i solutsatte fasader, også glassfasader.

Duken som er benyttet i prosjektet er en høykvalitets duk av merke Helioscreen Sergè 2165 som har en åpningsfaktor på 3%, og har en vekt på 544g/m2. Kolleksjon Sergè 2165 har veldig mange fargevalg og farge på duk endte til slutt på 118113 Black-Bronze, som er en tofarget duk.

Vental sine screen-produkter er av en slik kvalitet at de tilfredsstiller strenge energi og miljøkrav.

 

Innebygget Vental Zip Screen

Kassetten som blir levert til Edens Hage HVL bygger kun 95×95 mm, noe som gjør at den er lett å bygge inn i fasaden. Styreskinner blir skrudd fast i vegg eller vinduskarm, kassetten festes kun i styreskinner og sikret mekanisk til styreskinne. Noe som også gir enkel tilgang til produktet i ettertid ved service og vedlikehold selv om kassetten er bygget inn.

 

Fasade når solskjerming er parkert