Fra Havplast Til Solskjerming – Greenscreen Sea-Tex

Det er anslått at hvert år havner det over 8 millioner tonn plast i havet, naturlig nedbrytning av plast tar veldig lang tid. Plastavfall på avveie har en direkte effekt på naturen og kan ha en påvirkning i det biologiske mangfoldet.

Hunter Douglas har lansert som først i verden, en helt ny type duk-serie som består av 50% resirkulert plast fra havet og kan benyttes i produkter som for eksempel innvendige rullegardiner. Sea-Tex som screenduk har 2% og 3% åpningsfaktor, veier 250 gram per kvadratmeter, inneholder ikke PVC eller Halogen, og er belønnet med Cradle-To-Cradle, Oeko-Tex Standard 100 og Greenguard sertifisering.

Greenscreen Sea-Tex

Greenscreen Sea-Tex

U-turn er et uavhengig initiativ fra Hunter Douglas som tar for seg avfallhåndtering og opprydning av avfall på strender og i elver, med hovedformål å unngå at avfall havner (på nytt) i det marine økosystemet. Frivillige fra hele verden bidrar til at U-turn får ryddet kystlinjer og vannveier og sørger for at innsamlet avfall kan utnyttes. Livsløpet fra plast i havet til spunnet garn til ferdig tekstil kan utforskes nærmere i Brosjyre nedenfor.

Næringsbygg trenger som oftest solskjerming for å opprettholde et godt inneklima og innvendige solskjermingsprodukter for å unngå blending. Ved å benytte Sea-Tex rullegardin på 1000 vinduer med en gjennomsnittlig størrelse på 3,5 kvadratmeter, kan næringsbygget bidra til at hele 437,5 kg plast fra havet bli gjenbrukt som solskjerming. I tillegg til at CO2 fotavtrykket reduseres med ca 70% når det blir brukt resirkulert materiale.

 

Greenscreen+Sea-Tex™ Spesifikasjoner

GreenScreen Sea-Tex® Brosjyre