Månedens prosjekt – Krohnen

Khronen på verket er oppført av GC Rieber i Solheimsviken, bygget er et kontorbygg og oppført av massivtre. Krohnen er tegnet av b+b arkitekter og ført opp i 24 byggherrestyrte entrepriser. Vental leverte og monterte entreprise for solskjerming. Bygget er dels fire og dels fem etasjer og har et samlet areal på 6.130 kvadratmeter.

Krohnen skal få sertifisering som Breeam Outstanding og skal oppfylle kravene til Paris Proof og den svenske tilleggssertifiseringen NOLLCO2.

Som markedsledende produsent og leverandør av solskjerming til næringsliv og offentlige bygg har vi i Vental et ansvar og en vilje til å gå frem som et godt eksempel for andre aktører i vår bransje.

Vental har egenproduksjon i Norge, med norske fornybare energikilder, lokalt innkjøpte komponenter, aluminium levert og produsert av Hydro i Norge eller Sverige, samt at avstand fra fabrikk til byggeplass er mye kortere enn om solskjermingen skulle kommet fra utlandet. Totalt sett fører dette til det laveste klimaavtrykket for solskjerming i Norge.

Duken som er benyttet i prosjektet er en høykvalitets duk av merke Helioscreen Sergè 2165 som har en åpningsfaktor på 3%, og har en vekt på 544g/m2. Kolleksjon Sergè 2165 har veldig mange fargevalg, noe som arkitekt har benyttet seg av på dette prosjektet. Vental sine screen-produkter er av en slik kvalitet at de tilfredsstiller strenge energi og miljøkrav.