Månedens Prosjekt – Nøklevann Skole

I Oslo, Øst for Lambertseter skal Georg Andresen & Sønner rehabilitere og sette opp nytt bygg. Arbeidet foregår over flere trinn og nybygget er ferdigstilt og tatt i bruk.

Nybygget, Bygg B er et komplett nytt skolebygg, og er sertifisert Passivhus og NZEB i massivtre.

 

Fasade med Zip Screen

Fasade med Zip Screen. Foto: Gaute Gjøl Dahle

Til Nøklevann har Vental levert Zip Screen som solskjerming på alle vindu i solutsatte fasader.

Duken som er benyttet i prosjektet er en høykvalitets duk av merke Helioscreen Sergè 2165 som har en åpningsfaktor på 3%, og har en vekt på 544g/m2. Kolleksjon Sergè 2165 har veldig mange fargevalg og farge på duk endte til slutt på 108112 Grey-Sand, som er en tofarget duk.

Vental sine screen-produkter er av en slik kvalitet at de tilfredsstiller strenge energi- og miljøkrav.

Skolen er oppført i verneplan for Oslo skolene, noe som har ført til tett dialog med Byantikvaren. Nybygget skulle harmonisere med resten av skolen, noe arkitektene fikk skryt for av Byantikvaren.

Fasade med parkert Zip Screen. Foto: Gaute Gjøl Dahle

Kassetten som er levert til Nøklevann bygger kun 95×95 mm, noe som gjør at den er lett å bygge inn i fasaden. Styreskinner blir skrudd fast i vegg eller vinduskarm, kassetten festes kun i styreskinner og sikret mekanisk til styreskinne. Noe som også gir enkel tilgang til produktet i ettertid ved service og vedlikehold selv om kassetten er bygget inn. Alle profiler kan lakkeres i valgfri RAL- eller NCS- kode.