Månedens Prosjekt – Åsaheimen

I Åsane, Bergen Kommune er det oppført et nytt sykehjem.

Det nye Åsaheimen sykehjem er bygget på kollen nord for eksisterende Midtbygda sjukeheim. Når sykehjemmet står ferdig, skal beboerne på eksisterende Midtbygda sjukeheim overføres til nybygget.

Den eksisterende bygningsmassen på Midtbygda skal deretter rives og erstattes med et nytt sykehjem. De to sykehjemmene skal på sikt få ny felles adkomst nede i Midtbygda sjukeheim med en forbindelseskorridor til nye Åsaheimen.

Det nye bygget er ført opp av Skanska Norge i en samspillsentreprise med åpen bok. Vental har levert utvendig solskjerming til Skanska og leverer nå innvendig solskjerming til Bergen kommune.

Vental har levert utvendig solskjerming til Åsaheimen

Sykehjemmet har ti avdelinger med ti beboere i hver avdeling. To og to avdelinger vil samarbeide. De kommende to til tre årene vil sykehjemmet overta korttids beboere fra Midtbygda sjukeheim, som ligger nær Åsaheimen og er forbundet med en tunnel. Etter at dette sykehjemmet er revet og et nytt er bygd, flytter beboerne inn i det. Da skal Åsaheimen ta imot langtids beboere. Det er lagt til rette for at Åsaheimen får avdelinger for demente beboere.

Sykehjemmet har egne rom for lege, tannlege, frisør og forpleie, samt flere aktivitetsrom. Det er cirka 130 årsverk ved sykehjemmet. De aller fleste rommene i Åsaheimen skal få innvendige gardiner med eget fargekonsept.

Ludvig Svensson har produsert, sydd og levert gardiner til Åsaheimen. Med store kvantum er det en fordel å benytte tralle.

Gardin innvendige glassfelt med kolleksjon Airy.

Det er levert 5 forskjellige kolleksjoner, hver kolleksjon har sitt eget design og tetthet med veldig mange fargemuligheter som harmoniserer på tvers av kolleksjonene. Stoff Trevira CS fra Ludvig Svensson er godt egnet for institusjon, kan vaskes på 60 grader, har solid kvalitet og samsvarer med strenge krav til soliditet og brukervennlighet.

Gardinskinner blir levert i alle slags former og lengder. På beboerrom leveres det dobbel gardinskinne for tett og transparent gardin. Gardinskinne for tett gardin bues inn mot yttervegg for best mulig effekt.

Dobbel gardinskinne med bue.

Stemningsskapende gardin til stuer og fellesrom. Flere gardinfag dekker hele veggen, i tillegg til å være flammehemmende klasse B1 er kolleksjonen Grain også sertifisert til lydklasse C .

Gardin stue og fellesrom med kolleksjon Grain

Gardin stue og fellesrom med kolleksjon Grain

 

Beboerrom med tett og transparent duk på dobbel gardinskinne. Full fortrekksmulighet i tillegg til å være flammehemmende klasse B1 innehar Dim out gardinen Noun lydklasse C. Lett gardin er flammehemmende uten mønster som gir et melert uttrykk der man kan skimte omgivelser utenfor vindu samtidig som gardinen gir skjerming.

Gardin beboerrom kolleksjon Mint og Noun.

Gardin beboerrom kolleksjon Mint og Noun.

 

Kontor med enkel gardinskinne. Middels tett gardin uten mønster. Full fortrekksmulighet i tillegg til å være flammehemmende klasse B1 består Karat RE av 100% resirkulert Trevira CS.

Gardin kontor kolleksjon Karat RE