Persienner og screen som en faktor på fasadens utseende

Persienner og screen som en faktor på fasadens utseende

Vental, Hunter Douglas Norge

Vental er en av Norges ledende aktører innen solskjerming i det profesjonelle markedet, og hadde en omsetning i 2017 på 130 millioner Nok. I tillegg til å være en totalleverandør har Vental egen fabrikk på Kirkenær noe som bidrar til reduserte kostnader, norske arbeidsplasser samt miljøgevinster. Det er ingen hemmelighet at mye som selges i solskjermingsbransjen i Norge importeres fra utlandet.

Energikrav og skjerming

Mange aktører velger utvendig solskjerming som løsning for å komme under de begrensninger som er satt i byggteknisk forskrift. Total solfaktor angir andel solstråler som slipper gjennom glass og solskjerming, og sammen med energikrav til ventilasjonsanlegg er utvendig solskjerming en utrolig effektiv løsning for å komme innenfor kravene. Men å montere noe på utsiden av bygget kan skape hodebry for både arkitekter og utbyggere.

Hvordan utvendig solskjerming påvirker fasaden

Det er ingen fasit på hvordan solskjerming skal se ut. Nedenfor tar vi en titt på noen kreative løsninger hvor utvendig solskjerming bidrar til et særpreg på bygget. Sammen med arkitekt kan Vental bidra med å designe og sette sammen unike løsninger spesiallaget for en bestemt fasade. Alle produkter kan fås i utallige fargekombinasjoner ut ifra RAL og NCS fargekart for lakkering og duk kolleksjoner fra flere store leverandører.

Fra en fasade i Barcode Oslo: Zip Screen – Prozip 95 lakkert i lik farge som profiler på vindu og 3 forskjellige dukfarger på samme fasade:

Persienner og screen som en faktor på fasadens utseende

Persienner og screen som en faktor på fasadens utseende

Fra et bygg på Fornebu: Persienner – Vental 80 bygget inn slik at persiennene blir gjemt bak fasade når de er kjørt helt opp:

Persienner og Zip Screen på samme fasade: Zip Screen egner seg godt på glassfasader og persienner er valgt til vindu.

En liten smakebit hvordan entreprenører og arkitekter har eksperimentert med sammensetningen av solskjermingen. Den finnes nesten ingen grenser på hvor kreativ en kan være med valg av farger og duk. Kanskje vi snart får se en fasade med regnbueflagg til solskjerming?